OctaFX | OctaFX Forex Broker
Buka akaun dagangan
Berita Syarikat
Back

Pertandingan Demo Juara OctaFX, Pusingan 60: Kesabaran membuahkan hasil

Bulan Mac sudah berakhir dan Pusingan 61 Pertandingan Demo Juara OctaFX sudah selesai. Tahniah kepada empat pedagang yang berkongsi dana hadiah berjumlah USD1000 pada bulan ini!

Tempat Pertama dengan hadiah USD500 dimenangi oleh En. Alim dari Indonesia

Tempat Kedua dengan hadiah USD300 dimenangi oleh En. Ferdariski dari Indonesia

Tempat Ketiga dengan hadiah USD100 dimenangi oleh En. Lisong Zhang dari China

Pemenang terakhir dalam pertandingan ini En. Iwan Efendi dari Indonesia diberikan hadiah USD100

Apakah strategi yang digunakan oleh para pedagang ini untuk berjaya? Baca selanjutnya untuk mengetahui tentang pengalaman peribadi mereka, keuntungan yang hebat dan juga langkah mereka mencuba dan menguji pendekatan yang lebih unik.

TEMPAT PERTAMA: EN. ALIM DARI INDONESIA 

Saya sangat gembira kerana memenangi tempat pertama dalam Pertandingan Demo Juara OctaFX ini. Saya meluangkan hampir semua masa saya untuk pertandingan ini bagi memastikan saya membuat dagangan yang betul pada harga yang terbaik. Sudah tentu saya merancang untuk mengambil bahagian dalam pusingan yang lain. Perkara yang paling penting ialah kesabaran apabila membuat dagangan dan sentiasa memerhatikan harga. Saya menggunakan strategi yang mudah dan saya belum pernah menghadapi kerugian yang besar. Saya sudah banyak belajar sekarang ini, tetapi pada pendapat saya, kira-kira tiga tahun diperlukan untuk menjadi pedagang yang berjaya.

TEMPAT KEDUA: EN. FERDARISKI DARI INDONESIA

Tempat kedua?! Keputusan saya benar-benar melebihi jangkaan saya dan kerja keras saya pada pusingan ini membuahkan hasil. Saya hanya berdagang apabila saya rasa masa itu sesuai untuk memasuki pasaran berdasarkan analisis pasaran. Saya meluangkan masa menilai keadaan pasaran untuk menentukan batasan garis sokongan dan rintangan, serta menggunakannya sebagai peraturan apabila membuka kedudukan. Tanpa ragu-ragu, saya akan menyertai pertandingan OctaFX yang akan datang, saya ingin mengulangi kejayaan ini! Moto saya ialah "Berdagang seperti penembak hendap, bukan mesingan dan strategi saya tertumpu pada analisis antara pasaran menggunakan penunjuk volum, momentum dan purata bergerak. Walau bagaimanapun, teknik saya tidaklah sempurna dan terdapat banyak faktor lain yang perlu dipertimbangkan untuk meminimumkan kerugian. Saya mendapat keuntungan yang besar dengan urus niaga pertama saya dalam pusingan ini (Pusingan 61) - itulah momentum kemenangan saya. Saya tidak fikir anda boleh meletakkan masa tentang tempoh masa yang diperlukan untuk menjadi pedagang yang berjaya, mengikut kata-kata mentor saya, 'Teruskan belajar, belajar sebelum berjaya'.

TEMPAT KETIGA: EN. LISONG ZHANG DARI CHINA

Saya sangat teruja apabila saya mula-mula mendapat tahu saya memenangi tempat ketiga dalam pertandingan ini. Terima kasih banyak kepada OctaFX kerana menganjurkannya. Pada pendapat saya, OctaFX menyediakan platform dagangan yang paling berkuasa, paling boleh dipercayai dan paling memberikan harapan berbanding broker lain.

Saya sangat fokus sepanjang pertandingan ini, terutamanya pada peringkat akhir. Saya telah mengambil bahagian dalam Pertandingan Demo Juara beberapa kali, tetapi inilah kemenangan pertama saya. Saya harap ini petanda untuk lebih banyak kejayaan pada masa depan. Saya rasa kejayaan saya dalam pusingan ini ialah gabungan kemahiran analisis saya dan juga nasib yang baik. Saya membuat keputusan untuk menutup kedudukan saya pada beberapa jam terakhir pertandingan ini dan nasib baik ia berhasil. Strategi dagangan saya melibatkan kesabaran dan bertindak dengan pantas apabila terdapat peluang dagangan. Setiap pedagang mempunyai peluang dagangan kualitatif mereka sendiri. Strategi saya agak unik. Saya sentiasa menambah baik teknik analisis saya dan mengujinya.

Saya rasa perjalanan untuk menjadi pedagang yang baik mengambil masa yang lama. Sifat, pengetahuan dan pengalaman seseorang juga merupakan faktor yang penting. Saya telah melalui perjalanan sebagai pedagang selama lebih daripada empat tahun dan masih melaluinya.

PEMENANG TERAKHIR: EN. IWAN EFENDI DARI INDONESIA

Motivasi saya untuk menambah baik taktik pengurusan risiko dan berjaya dalam Pusingan 61 ini didorong oleh kegagalan yang saya alami dalam pusingan sebelumnya. Saya telah pelajari banyak pengajaran daripada pertandingan ini, daripada kekal terkawal sehinggalah mengubah gaya dagangan saya. Sebelum ini saya menggunakan strategi 'lot penuh' dengan harapan untuk menjadi juara, tetapi sebaliknya saya mengalami kerugian yang besar. Kali ini saya membuka kedudukan berdasarkan corak lilin, jadi saya meluangkan lebih banyak masa untuk fokus pada analisis carta. Saya sudah belajar cara berdagang selama kira-kira setahun sekarang ini dan saya menyedari perbezaannya. Tetapi pada pendapat saya, masa bukanlah satu-satunya ukuran bagi menentukan bila masanya untuk menjadi pedagang yang baik. Pembelajaran yang berterusan ialah faktor penentu dalam kejayaan dagangan jangka panjang.

Menjadi juara OctaFX

Sertai para pedagang ini dalam perjalanan dagangan mereka. Lihatlah hadiah yang disediakan dan daftar hari ini untuk mengambil bahagian dalam pusingan seterusnya Pertandingan Demo Juara OctaFX.

octafx-champion promotions-and-contests success-story

Jadual Dagangan Hari Easter 2017

OctaFX ingin memaklumkan tentang perubahan dalam jadual dagangan pada hari cuti Ester. Khamis 13 April, AUS200 dibuka dari pukul 02:50 hingga 17:00 EET. Jumaat 14 dan Isnin 17 April, beberapa pasaran ditutup.
Baca lagi Next
Start livechat