OctaFX | OctaFX Forex Broker
Buka akaun dagangan
Berita Syarikat
Back

Cara untuk memenangi suatu pusingan Pertandingan Demo OctaFX Champion: kisah kejayaan

Pusingan 45 pertandingan OctaFX Champion sudah tamat dan para peserta bersedia untuk berkongsi pengalaman dagangan dan faktor penting kejayaan mereka. Berikut ialah para pemenang bertuah yang memenangi Pusingan 45:

  • Tempat Pertama dengan hadiah sebanyak USD500 dimenangi oleh En. Md Toiab Ali dari Bangladesh
  • Tempat Kedua dengan hadiah sebanyak USD300 dimenangi oleh En. Suparmin dari Indonesia
  • Tempat Ketiga dengan hadiah sebanyak USD100 dimenangi oleh En. Rahardyan Widodo dari Indonesia
  • Pemenang terakhir dalam pertandingan ini, En. Manat Phusrisalap dari Thailand memenangi hadiah USD100

Berikut kisah yang diceritakan oleh para pemenang:

Tempat Pertama – En. Md Toiab Ali dari Bangladesh

nehafx

Bangladesh Bangladesh
Rank 1 Gain 45321.26%

Saya sangat gembira untuk menjadi Juara kali ini! Rakan saya memberitahu bahawa terdapat peluang yang menarik untuk menguji kemahiran dagangan saya dan memperkenalkan broker OctaFX kepada saya. Saya terus berpendapat bahawa ia suatu idea yang hebat. Sekarang, apabila saya memenangi pusingan ini dalam pertandingan demo, saya ingin menyertai pertandingan sebenar Supercharged. Saya rasa saya juga boleh menang dalam pertandingan itu. Saya mempunyai rahsia yang boleh dikongsi dengan semua pedagang yang ingin berjaya: lupakan tentang ketamakan, tetapi yang penting keyakinan. Keyakinan diri saya begitu teguh bahawa saya berdagang lebih baik berbanding orang lain dan oleh itu saya dapat merebut tempat pertama ini. Saya tidak boleh kata keuntungan saya sangat hebat, tetapi saya tidak mengalami kerugian yang besar juga. Itu semua kerana saya tidak tamak.

Tempat Kedua – En. Suparmin dari Indonesia

dicoba

Indonesia Indonesia
Rank2 Gain29399.90%

Saya sangat teruja untuk menjadi juara: Saya telah mencuba beberapa kali dan akhirnya saya menang! Saya lebih suka terlibat dalam dagangan dan meluangkan masa yang banyak untuknya. Saya memerlukan beberapa jam untuk fokus dan saya menunggu dengan sabar bagi masa yang sesuai untuk memasuki dagangan. Pertandingan ini sangat berguna untuk saya dan membantu saya memperbaik kemahiran dagangan saya. Hadiahnya juga sangat menarik, jadi saya merancang untuk menyertai beberapa pertandingan lagi pada masa depan. Rahsia kejayaan saya ialah kesabaran. Untuk menang, anda perlu kekal fokus dan memerhatikan pergerakan pasaran, kekal dengan strategi anda. Faktor tuah juga penting, tetapi kesabaran ialah faktor yang paling penting. Saya pasti ramai peserta jauh lebih baik berbanding saya, tetapi ramai pedagang tidak sabar dan mereka menggunakan lot yang lebih besar, jadi itu menyebabkan kegagalan. Selain daripada kemampuan untuk menunggu dan memerhati, saya mengikut sentimen dan aliran pasaran. Saya baca berita, forum, Twitter, Facebook dan sebagainya. Untuk membuka dagangan, saya menggunakan penunjuk dalam Metatrader 4 seperti EMA, stokastik atau BB. Rancangan saya tidak sempurna, tetapi ia sentiasa membantu saya berdagang. Dan ya, saya rasa anda perlu berlatih berdagang beberapa tahun untuk menjadi pedagang yang baik. Sejujurnya, saya tidak pernah mendapat untung yang sangat banyak, tetapi bagi saya, keuntungan terbaik ialah keuntungan yang berterusan, jadi saya boleh anggap diri saya sebagai pedagang yang berjaya.

Tempat Ketiga – En. Rahardyan Widodo dari Indonesia

arjuna_bima

Indonesia Indonesia
Rank3 Gain22227.70%

Sudah tentu saya gembira menjadi saya salah seorang pemenang. Saya sememangnya pedagang yang aktif dan ingin menyertai pertandingan OctaFX pada masa akan datang - ia membantu saya mendidik diri saya dan menyediakan kemahiran dagangan yang berguna. Saya mengambil bahagian dalam pusingan pertandingan Champion ini kerana saya pasti saya cukup sabar untuk menang. Saya juga berpendapat bahawa faktor kejayaan saya yang penting ialah dapat belajar daripada pakar. Selain itu, strategi saya termasuk menunggu masa yang sesuai dan menganalisis aliran dengan cara yang betul. Dengan bantuan idea-idea ini, saya tidak pernah mengalami kerugian yang besar. Saya sudah agak lama berdagang dan sangat percaya bahawa cara yang betul untuk berbuat sesuatu ialah dengan belajar selama yang boleh. Setahun atau lebih ialah masa yang minimum untuk menjadi pedagang yang baik.

Pemenang terakhir En. Manat Phusrisalap dari Thailand

MP-01

Thailand Thailand
Rank2411 Gain-1236.65%

Saya betul-betul ingin memperbaik prestasi saya pada masa akan datang dan mengalahkan peserta lain. Itulah matlamat saya sekarang dan benar-benar percaya saya boleh melakukannya. Malah saya lebih bersemangat sekarang berbanding pada permulaan pertandingan. Berdagang mengambil banyak masa saya, jadi mengapa tidak? Saya menggunakan scalping sebagai alat dagangan paling saya suka jadi saya rasa saya akan menggunakannya pada masa akan datang untuk menjadi pemenang.

Mendaftarlah dalam pusingan baharu OctaFX Champion untuk melihat nama anda dalam berita!

octafx-champion promotions-and-contests success-story

OctaFX memperkenalkan semula pilihan deposit bank tempatan di Malaysia!

Kami bersedia untuk mengumumkan bahawa pelanggan di Malaysia kini boleh menggunakan bank tempatan untuk membuat deposit! Mulai sekarang, anda boleh mendeposit dan mengeluarkan dana dengan mudah daripada akaun anda melalui bank tempatan iaitu Maybank dan CIMB Bank.
Baca lagi Previous

Tahniah kepada pemenang Pusingan ke-32 pertandingan demo mingguan cTrader!

Dana hadiah berjumlah $400 akan dibahagikan kepada lima pemenang bertuah yang cukup berpengalaman dan berkemahiran untuk merangkul kejuaraan dalam perlumbaan ini.
Baca lagi Next
Start livechat