OctaFX | OctaFX Forex Broker
Buka akaun dagangan
Berita Syarikat
Back

Jadikan Wirawan, PERSIB Penjaga Gol, katakan kepada kami apakah kejayaan!

Kerjasama kami bersama FC PERSIB mendorong kita mewujudkan siri wawancara dengan pemain-pemain yang paling menonjol, kami mahukan anda untuk mendapat inspirasi daripada orang yang kita mempunyai nilai-nilai yang sama.

Minggu ini, penjaga gol, Wirawan katakana kepada kita tentang bagaimana menjadi penuh makna dan tenang pada masa yang sama.

Wirawan merupakan Pemain Bola Indonesia yang bermain dengan Persib Bandung dalam Liga Kejohanan Indonesia Super sebagai penjaga gol.

Ketika muda dia memulakan kerjaya sebagai penyerang. Tapi ianya berubah ketika beliau menyertai Kelab Tempatan di tempatnya. Beliau berkata, bukannya menjaringkan gol menentang lawan, dia berasa lebih berpuas hati selepas berjaya menjaringkan gol. Beliau memulakan kerjaya profesional bersama kumpulan tempatan di Bali, seperti Perseden Denpasar dan Persekaba Badung. Motivasi besar untuk menjadi penjaga gol profesional datang apabila beliau mendapat matlamat Perseden.

Pada 2005 beliau berpindah ke Persekaba Badung. Dengan kelab ini, beliau bermain sebelum ditukar ke Persiba Balikpapan pada pertengahan 2007.

Seterusnya Wirawan ke Balikpapan ketika Persiba masih bergelut dalam Liga  Pertama Division Indonesia. Pada permulaan kehidupannya, ramai orang  meragui prestasinya. Walaubagaimanapun wirawan menjawap persoalan ini dengan prestasi yang menakjubkan. Beliau juga membawa kumpulan ini ke Liga Super Indonesia sesi 2008/2009

Akhirnya Persib Bandung berjaya mendapatkan tandatangan penjaga gol. Beliau secara rasmi berpindah ke Persib bermula sesi 2012/2013. Kerana pretasi yang baik, beliau dipanggil menyertai kumpulan Negara.

Ikuti Impian anda bersama OctaFX – bangga penaja kepada PERSIB Bandung FC. 

persib sponsorship success-story

Ketua Pasukan PERSIB cabar impian anda!

Perkongsian dengan FC PERSIB menggalakkan kita untuk mewujudkan satu siri temu bual dengan pemain-pemain yang paling menonjol, kerana kami mahu anda mendapat inspirasi daripada mereka yang mempunyai nilai-nilai yang sama.
Baca lagi Previous

Diumumkan Pemenang OctaFX Pusingan ke 24

Harini kami ingin mengumumkan pemenang pusingan ke 24, ketika keringat masih segar, untuk anda mengetahui kisah mereka minggu ini!
Baca lagi Next
Start livechat