OctaFX | OctaFX Forex Broker
Buka akaun dagangan
Berita Syarikat
Back

Encik Bhimashanka Ramapur menceritakan kisahnya menuju kejayaan dengan terperinci

Kisah-kisah kejayaan dan nasihat inspirasi dari Pusingan 24 pemenang Juara OctaFX telah tiba! Musim 24 menyediakan empat pemenang di bawah, dan kami telah berbincang dengan dua daripada mereka - En Bhimashankar Ramapur dan Encik Edy Santosa - untuk bertanya rahsia menjadi baik pada perdagangan.

 
  •  Tempat Pertama – Encik Bhimashankar Ramapur dari India
  •  Tempat kedua – Encik Edy Santosa dari Indonesia
  •  Tempat ketiga – Encik Henrikus Irianto dari Indonesia
  •  Tempat terakhir –  Encik Handrian dari Indonesia 
Tiada perkataan tambahan yang diperlukan apabila pemenang bercakap pada diri mereka sendiri! Kami gembira untuk memberikan anda dua cerita hebat daripada Encik Bhimashankar Ramapur dan Encik Edy Santosa, menduduki tempat yang pertama dan tempat kedua dalam pertandingan OctaFX Juara Demo Pusingan 24!
 
Encik Bhimashanka Ramapur dari India menunjukkan penghargaannya: 
 
"Pertama, saya ingin berterima kasih kepada OctaFX untuk menganjurkan Peraduan Demo Juara ini untuk semua peniaga. Ia pasti membantu semua peniaga OctaFX untuk mendapat pengalaman. Kedua, saya mengucapkan terima kasih kepada rakan yang memperkenalkan saya kepada OctaFX ".
 
Mr Ramapur begitu gembira, dia tidak dapat meluahkan perasaan dengan kata-kata:
 
"Asasnya saya mula agak lewat untuk berdagang dalam pusingan ini. Walaubagaimanapun, sebaik sahaja saya bermula menjadikan sentiasa terlibat dalam perdagangan, menjaga semua perhatian saya pada isyarat. Saya berniaga EUR / USD sahaja, kerana itulah satu-satunya pasangan, yang tingkah laku saya tahu cara yang lebih baik daripada yang lain.
  
Mulanya EUR / USD dan dagangan USD / CHF telah membantu saya untuk mengambil ekuiti saya yang betul. Apabila meningkat teratas, saya mengekalkan ekuiti saya dan melangkah ke hadapan. EUR / USD dan USD / CHF merangsang ekuiti saya dan itulah sebab saya sampai ke peringkat No 1. Ia ibarat menuruni bukit dari sana - saya mengekalkan kedua-dua kedudukan saya dan ekuiti. Apabila saya sampai ke tempat pertama, salah satu pesaing saya cuba memotong. Dia gagal banyak kali, kerana saya fikir dia telah melihat jumlah baki saya, tidak ekuiti saya. Akhir sekali, beliau kehilangan kesemua baki dan itulah apabila saya tahu, itu adalah satu pengesahan kemenangan saya.
 
Faktor utama kemenangan saya adalah perdagangan EUR / USD. Saya pasti bahawa, apabila pasangan itu pergi ke 1.40000/1.39500, ia pasti akan turun dalam 2 minggu. Jadi saya menunggu untuk itu. Apabila EUR / USD telah jatuh ke bawah, saya tahu bahawa USD / CHF akan meningkat dalam masa yang sama, jadi saya telah membeli USD / CHF sebagai pasangan yang telah membantu saya untuk menyokong ekuiti saya. Oleh itu, apabila EUR / USD ke kepada 1.37, saya mula membeli.
 
Satu perkara yang lebih penting ialah saya kerap membuka dagangan dengan jumlah yang tinggi. Jika keuntungan perdagangan berhampiran 0.2-0.5 pips, saya akan menutupnya. Jadi keuntungan kecil membuat ekuiti besar saya. Apabila pasaran tidak pergi memihak kepada saya, saya tidak menutup perdagangan - saya biarkan separuh daripada jumlah perdagangan yang sama secara terbalik sebaliknya, mengurangkan kerugian saya sebanyak 50%.
 
Saya ingat satu keuntungan yang menakjubkan - 50 lot EUR / USD - ia adalah dagangan yang pertama, yang membawa saya pangkat pertama.
 
Encik Bhimashanka Ramapur menambah: "Saya suka mengambil cabaran yang OctaFX tawaran".
 
Encik Edy Santosa dari Indonesia berasa benar-benar gembira dan bangga menjadi tempat kedua daripada 1650 peniaga, beliau berdagang bahawa yang diniagakan dengan tenang dalam masa sesi Eropah dan Asia, bukan memerangi sendiri.
 
"Saya telah berdagang 3,5 tahun dan walaupun saya boleh mengatakan saya baik pada perdagangan, saya masih belajar setiap hari. Strategi yang saya gunakan adalah scalping dan mengikuti trend, saya berpegang kepada teknik saya terbukti berkesan menjadi amalan. Ketika bersaing, saya berjaya memerhatikan perdagangan dan menguruskan pengalaman pengurusan wang saya, serta mengawal emosi saya, kerana ia adalah penting untuk tidak menjadi tamak, apabila anda melihat trend anda mengambil masa yang betul.
 
Saya tidak mengalami kerugian wang yang besar kerana memberi perhatian dengan pengurusan dana ".
 
Ikut contoh yang mulia - daftar dalam pusingan seterusnya Peraduan OctaFX Juara Demo !
 
OctaFX mengucapkan tahniah kepada peserta yang dianugerahkan dan berharap pertandingan OctaFX Juara Demo berfungsi sebagai satu permulaan yang sempurna kerjaya dagangan yang berjaya!
 
Luangkan masa bertuah anda bersama OctaFX!
octafx-champion promotions-and-contests success-story

Penyelenggaraan pelayan sabtu , 5 april 2014

Kami ingin memaklumkan anda bahawa kami melakukan penyelenggaraan pelayan sabtu 5 april dari 8:00 hingga 15:00 masa pelayan (gmt +2) laman web kami dan pelayar dagangan akan tiada sementara penyelenggaran dilakukan.
Baca lagi Previous

Dagangan Pada Good Friday dan Hari Easter 

Jabatan Teknikal OctaFX ingin memaklumkan kepada anda bahawa pada hari Good Friday dan Hari Easter pada 18 April, kami mengubah dagangan untuk instrumen XAU/USD dan XAG/USD.
Baca lagi Next
Start livechat