OctaFX | OctaFX Forex Broker
Buka akaun dagangan
Berita Syarikat
Back

OctaFX umumkan bekerjasama dengan PERSIB, Indonesia

Berita tergempar untuk  pedagang kita - hari ini, 24 Februari, 2014, OctaFX mengadakan sidang akhbar di Bandung, Indonesia, untuk mengumumkan permulaan penajaan untuk PERSIB - salah satu daripada kelab-kelab bola sepak yang paling terkenal di Liga Indonesia.

Dengan lebih daripada 40 wartawan dari media tempatan dan pengurusan PERSIB  yang lebih tinggi ini, wakil OctaFX dan pegawai Persib Bandung menandatangani perjanjian penajaan, untuk mengesahkan OctaFX kini menjadi penaja berbangga dengan PERSIB pada musim 2014.

Kejayaan PERSIB  bermula pada tahun 14 Mac 1933 dan kelab ini  ditubuhkan dengan menggabungkan beberapa entiti menjadi satu. Selepas mendapat tiga kali naib juara dalam Pertandingan Negeri 1933 di Surabaya, 1934 di Bandung, dan 1936 di Solo, PERSIB menjadi juara buat kali pertama pada tahun 1939 di Solo.

 

Sejak penubuhannya, PERSIB Bandung telah memenangi pelbagai trofi, iaitu:

  • Presiden Bahagian Pertama Pertandingan Negeri Piala pada tahun 1986, 1990, 1994
  • Piala Presiden Indonesia Liga Pertandingan  pada 1994-1995
  • Super Liga Indonesia U-21 pada 2010

Untuk OctaFX hari ini akanmenjadi sejarah sebagai peristiwa penting. Kami menganggap Persib menjadi salah satu pelaburan yang paling menakjubkan. Dengan menjadi penaja rasmi Persib Bandung, OctaFX menunjukkan bahawa perniagaan global boleh menjadi pilihan tempatan. Kami percaya dalam pembangunan aktiviti-aktiviti sukan di Indonesia dan gembira untuk menjadi sebahagian daripadanya.

«Mulai sekarang OctaFX teruja untuk berkongsi detik-detik gemilang PERSIB dan membuat sumbangan kami untuk kejayaan kelab» - penekanan wakil syarikat kami.

Beberapa pegawai Persib juga membuat kenyataan mengalu-alukan. Kuswara S. Taryono, Comissioner daripada PERSIB Bandung, bermula dengan kata-kata mengharukan: "Kami bersyukur dan berterima kasih atas kepercayaan yang OctaFX masuk ke dalam PERSIB. Kami berharap perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada kedua-dua pihak ".

Pengarah PERSIB, Risha Adi Widjaya, menyatakan hasrat untuk meneruskan kerjasama dalam musim akan datang, dan sebagai pasukan OctaFX jawapan menyatakan harapan bahawa perkongsian ini akan membawa kedua-dua OctaFX dan Adab untuk pencapaian yang lebih mengagumkan, dan kedua-duanya akan mencapai matlamat baru.

Tunggu  untuk mendengar daripada pemain terkemuka PERSIB - I Made Ser, Firman Utina dan Atep - kerana mereka akan berkongsi beberapa pandangan tentang motivasi dan impian yang akhirnya menjadi kenyataan.

 

persib sponsorship

Katakan dalam perkataan – Anugerah Pilihan Pelanggan Januari diberikan kepada pedagang dari Indonesia!

Anugerah Pilihan Pelanggan Januari jatuh kepada Encik Yeyen Pamula dari Indonesia! Ulasan beliau berstruktur berjaya mengumpul mengumpul 1849 suka, menggariskan semua ciri OctaFX!
Baca lagi Previous

OctaFX memperkenalkan semula Pemindahan Wire Bank

Kami ingin memberitahu bahawa Pemindahan Bank Wire sekarang boleh digunakan.
Baca lagi Next
Start livechat