OctaFX | OctaFX Forex Broker
Buka akaun dagangan
Berita Syarikat
Back

Ketua Pasukan PERSIB cabar impian anda!

Perkongsian dengan FC PERSIB menggalakkan kita untuk mewujudkan satu siri temu bual dengan pemain-pemain yang paling menonjol, kerana kami mahu anda mendapat inspirasi daripada mereka yang mempunyai nilai-nilai yang sama.

Pemain pertama akan berkongsi motivasi rahsianya adalah Firman Utina, pertahanan Pemain tengah dan Ketua Pasukan Persib. Firman Utina dilahirkan pada 15 Disember 1981 di kampung Komo Luar, Daerah Tikala, Manado, Sulawesi Utara, kawasan yang terkenal dengan banjir. Itulah di mana Firman menghabiskan zaman kanak-kanak bermain bola sepak. Ketika 15 tahun, Firman menghabiskan masa bekerja sebagai membasuh kereta dan bermain bola sepak sebagai hobinya. Dia menyimpan semua wang yang diperolehi untuk latihan bola sepak, yang jauh dari rumah.

Firman Utina  memulakan kerjaya bola sepaknya di kelab bola sepak junior Indonesia Muda Manado dan kemudian berpindah ke kelab  Bina Taruna. Terima kasih kepada kegigihan beliau untuk terus berlatih dengan tekun, Firman menjadi semakin mahir dalam bola sepak. Selepas kerjasama 3 tahun dengan Bina Taruna, dia diambil oleh Persma Junior, dengan cara yang unik - bukan melalui mekanisme pemilihan seperti yang lain pemain, tetapi selepas dia dapat skor 12 gol dalam satu perlawanan di kejohanan kelab tempatan di Manado. Tertarik dengan kejayaan seorang penyerang tempatan yang boleh menjaringkan gol sedozen dalam satu perlawanan, jurulatih Beni Dollo segera menjemputnya untuk menyertai dengan Persma. Tanpa sebarang keraguan, Firman Utina diterima cadangan itu.

Latih yang berterusan oleh Beni Dollo, Firman menunjukkan kemajuan peningkatan. Penentuan untuk meneruskan kerjaya bola sepak yang semakin kuat dengan setiap latihan, dan yang dibuat Beni Dollo merekrut Firman kepada setiap pasukan beliau latih. Begitulah nama panggilan "Golden Boy" digunakan.

Seperti kebanyakan pemain lain, Firman Utina bercita-cita untuk menjadi seorang pemain PERSIB Bandung. Oleh kerana itu, beliau gembira apabila Jurulatih Djadjang Nurdjaman merekrut  beliau lebih awal daripada Indonesia Super League (ISL) 2012/2013. Firman Utina berkata: "Untuk menyertai sebuah pasukan yang hebat adalah impian setiap pemain. PERSIB pasti adalah sebuah pasukan yang hebat, jadi, apabila tawaran itu datang, saya tidak teragak-agak untuk menerimanya ".

Mempunyai kebolehan  yang tinggi, kemahiran yang baik, penglihatan yang baik dan kualiti kepimpinan, Firman Utina menjadi tokoh utama di bahagian tengah PERSIB. Nombor 15 - merancang untuk tinggal dalam dunia bola sepak hingga akhir hayatnya serta mempunyai kerjaya sebagai jurulatih apabila tiba masanya untuk bersara. Sekarang dia hanya mahu memberi tumpuan kepada bermain bola sepak dan tidak mempunyai apa-apa aktiviti sampingan.

Ikuti impian dengan OctaFX – bangga menjadi penaja kepada  PERSIB Bandung FC.

persib sponsorship success-story

Katakan Dalam Perkataan - Februari - Anugerah Pelanggan diberikan kepada pedagang dari indonesia!

Pusingan bulan febuari pertandingan katakan dalam perkataan mengumpulkan pendapat anda yang terbaru dalam perkhidmatan OctaFX, dan dalam pertandingan menjadikan ia dekat dengan Anugerah Pilihan Istimewa OctaFX, harini kami mengucapkan tahniah kepada pelanggan pemenang OctaFX bulan februari Encik Apip Yudiana daripada Indonesia.
Baca lagi Previous

Jadikan Wirawan, PERSIB Penjaga Gol, katakan kepada kami apakah kejayaan!

Minggu ini, penjaga gol, Wirawan katakana kepada kita tentang bagaimana menjadi penuh makna dan tenang pada masa yang sama.
Baca lagi Next
Start livechat