OctaFX | OctaFX Forex Broker
Buka akaun dagangan
Back 5 minit baca

Cara membuat pelaburan dengan Aplikasi OctaFX Copytrading

Tonton tutorial video kami atau baca sampai habis arahan langkah demi langkah di bawah. 

 

Jika anda belum mendapatkan aplikasi kami di telefon anda, tekan butang di bawah.

Apabila aplikasi kami dilancarkan pada kali pertama, skrin selamat datang akan dipaparkan. Baca untuk mengetahui tentang tawaran terbaik kami.

Daftar dengan mengisi borang pendek atau gunakan akaun Google atau Facebook anda. Anda juga boleh menggunakan akaun ini untuk semua perkhidmatan OctaFX.

Jika anda sudah mempunyai akaun OctaFX, ketik Log masuk di bawah dan masukkan e-mel dan kata laluan yang anda gunakan untuk profil OctaFX anda.

Pada skrin mula, anda akan mendapati senarai Pedagang Pakar yang sedang anda ikuti. Senarai ini akan kosong jika anda belum membuat pelaburan.

Untuk membuat pelaburan dengan perkhidmatan kami, anda perlu membuat deposit atau memindahkan wang daripada akaun dagangan anda di OctaFX. Walau apa pun kaedah yang anda pilih, kami tidak mengenakan sebarang komisen.

Untuk membuat deposit baru:
Ketik ikon menu di bahagian atas skrin dan pilih Deposit. Kemudian pilih kaedah pembayaran yang anda mahu dan ikut arahan kami.

Untuk memindahkan wang daripada akaun pelaburan anda: 

Log masuk ke Ruangan Peribadi anda di laman OctaFX, tekan Pindahan Dalaman di menu sebelah kanan dan pilih Pindahan Dalaman Baru.

Kemudian pilih akaun yang anda ingin memindahkan wang daripada akaun itu, tetapkan Dompet anda sebagai destinasi, masukkan jumlahnya dan berikan PIN OctaFX anda. Apabila anda sudah bersedia, tekan permintaan Serah.

Sebaik sahaja pindahan selesai, anda sudah bersedia untuk meneruskan—kembali ke Aplikasi OctaFX Copytrading dan teruskan untuk memilih Pedagang Pakar.

Untuk mengaktifkan pelaburan anda:
Ketik ikon menu di bahagian atas skrin dan lihat Kedudukan Pakar untuk memilih pakar yang anda ingin membuat pelaburan.

Pada asalnya, anda akan melihat Pedagang Pakar dengan laba terbaik untuk tempoh dua minggu yang lalu. Anda boleh mengetik ikon tetapan di bawah untuk menggunakan lebih banyak penapis dan mencari Pedagang Pakar yang sesuai dengan keperluan anda.

Penapis ini membolehkan anda mengisih Pedagang Pakar mengikut kepakaran mereka, jenis komisen yang dikenakan dan sama ada mereka menawarkan percubaan percuma.

Ketik Pedagang Pakar yang anda suka untuk melihat statistik terperinci mereka. Jika anda sudah bersedia untuk membuat pelaburan dengan Pedagang Pakar ini, ketik Mula Menyalin di bahagian atas skrin.

Masukkan jumlah yang ingin dilaburkan dengan Pedagang Pakar ini. Pastikan jumlah pelaburan anda sepadan atau melebihi baki Pedagang Pakar—lihat nilai Jumlah Disyorkan. Oleh itu, anda dapat menyalin strategi dagangan tersebut sepenuhnya dan tidak terlepas sebarang keuntungan.
Selain itu, jangan lupa untuk menetapkan peratusan Pengawas Baki. Bahagian baki maksimum anda ini akan dilindungi walaupun Pedagang Pakar mula kerugian wang.

 

Sila ambil perhatian: anda tidak perlu meletakkan semua pelaburan anda dengan satu Pedagang Pakar. Pelbagaikan portfolio anda dan bahagikan pelaburan antara beberapa pedagang dengan strategi yang berbeza untuk mengurangkan risiko.

Start livechat